Șapte oferte au fost depuse pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea. Lucrările vor dura trei ani


Intră acum și în grupul de

DRDP Iași a anunțat că șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea după expirarea termenului de depunere a ofertelor fixat pentru 19 aprilie.

CNAIR SA, prin DRDP Iași, a lansat în 20 martie procedura de licitație deschisă pentru elaborarea documentației tehnice, proiect tehnic de execuție, asistență tehnică și execuție lucrări la obiectivul „Pod DN 29A, km 22+859”, care leagă județele Suceava și Botoșani.

După depunerea ofertelor, în următoarea perioadă va avea loc evaluarea tehnică și financiară a acestora și selecția câștigătorului, criteriul de atribuire fiind cel mai bun raport calitate-preț, arată sursa citată.

Proiectul vizează construirea unui pod rutier nou, în locul celui existent, construit în 1933, pe grinzi metalice și 4 deschideri.

Noul pod va fi construit cu tablier din grinzi prefabricate din beton și arc metalic. Acesta va fi prevăzut cu 5 deschideri, o lungime totală de 173 m, lățime de 11,50 m, din care parte carosabilă de 7,80m și două trotuare a câte 1,60 m fiecare.

În perioada lucrărilor, traficul rutier va fi asigurat prin construirea unei variante provizorii, în aval de podul existent, în lungime totală de 340 m. Traseul provizoriu de circulație va traversa râul Siret prin intermediul unui pod cu lungimea de 90m și lățimea părții carosabile de 5m. Suprastructura podului provizoriu va fi alcătuită dintr-un tablier mixt pe grinzi din oțel, în conlucrare cu placa de beton.

Valoarea totală a întregului proiect este de 70.188.802,93 lei, fără TVA, termenul de realizare a lucrărilor fiind de 36 de luni, din care 12 luni proiectarea și 24 de luni execuția lucrărilor, mai arată DRDP Iași.


Intră acum și în grupul de