Magazinele de bijuterii din judetul Suceava, amendate de Protectia Consumatorilor. Vezi la cat se ridica amenzile


Intră acum și în grupul de

Inspectorii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava (CJPC Suceava) au dat doar pe parcursul a trei zile amenzi a căror valoare totală se ridică la suma de aproximativ 45.000 de lei.

Unităţile comerciale vizate de către inspectori au fost, conform unui program tematic de control elaborat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, societăţile comerciale din judeţul Suceava, care au ca obiect de activitate comercializarea bijuteriilor din materiale preţioase, cu sau fără pietre preţioase.

“Comisarii, împreună cu specialistul, repezentant în teritoriu a Direcției de Metale Prețioase din Cadrul ANPC, au avut ca principal obiectiv verificarea legalității marcării obiectelor din metale prețioase,depistarea mărcilor false sau neînregistrate la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și deasemeanea,respectarea celorlalte dispoziții legale în materie”, a declarat şeful CJPC Suceava, Elena Oanea.

Astfel timp de trei zile, au fost controlaţi 21 de operatori economici fiind descoperite mai multe nereguli la majoritatea dintre aceştia, fiind vorba conform surselor precizate, de la comercializarea de bijuterii care aveau aplicate mărci neînregistrate până la excluderea mărfii din evidenţele contabile, lipsa de pe etichetă a gramajului sau folosirea unui cântar netestat metrologic.

Cel mai mult de suferit a avut un comerciant din Botoşani care a rămas în punctul de lucru de la Suceava fără bijuterii a căror valoare depăşeşte suma de 6.300 de lei. În plus pe lângă confiscarea mărfii comisarii CJPC i-au dat acestuia şi o amendă de 3.000 de lei.

“În urma controalelor derulate au fost aplicate un număr de 19 sancţiuni contravenţionale iar valoarea totală a amenzilor se ridică la suma de 45.000 de lei”, a conchis Elena Oanea.


Intră acum și în grupul de