De ce se joaca PSD Suceava cu sufletele pensionarilor?


Intră acum și în grupul de

Peste o mie de pensionari au venit la sediul PSD Suceava, cu fluturaşul de pensie în mână ca să reclame că actualul Guvern a fost din cale afară de neruşinat şi le-a tăiat pensiile, cu 5,5 %, indiferent de cât aveau.

Când PSD Suceava a anunţat că ei sunt gata să le acorde oamenilor ajutor, fără nici un fel de cheltuială şi că şi-au pus în gând să meargă până în pânzele albe pentru a le susţine drepturile se chema că deja simpatia celor de vârsta a treia era canalizată într-o anumită direcţie. Nu că tare ar fi votat ei cu PDL şi guvernul care le-a tăiat in loc sa le mai dea cate ceva, dar aveau acum toate motivele să facă si campanie PSD-ului. Chiar şi din motivul ajutorului financiar primit.

Joi dimineaţă, preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu a anunţat glorios presa că va merge la Casa de Pensii Suceava cu un număr de peste 1.000 de cereri prin care oamenii îşi cereau dreptatea. Au tot dreptul.

Donţu intenţiona să facă din data de 16 iunie una de referinţă pentru el şi să dea o palmă serioasă sistemului condus de PDL. Ovidiu Donţu nu este oricine şi nici un jurist oarecare. O reuşită la Casa de Pensii ar fi însemnat un dublu succes pentru el. Unul pe plan profesional, celălalt, poate mult mai interesant, pe planul luptei politice.

Închipuiţi-vă ce ar fi însemnat aproape 1.500 de cereri la care Casa de Pensii trebuia sa răspundă favorabil, pentru că sunt convins că dl Donţu şi-a făcut bine lecţiile. Era o victorie pentru el. Una mare.

Numai că în loc de o prea frumoasă reuşită, acţiunea PSD s-a trasformat într-un răsunător eşec. Directoarea Casei de Pensii Suceava, Camelia Chitul, o femeie care şi-a făcut discret treaba până acum, neieşind pe tapet cu chestiuni extraordinare, a bifat joi un succes extraordinar.

I-a întors din drum pe Donţu & co. pe o chestiune de procedură, dacă vreţi, până la urmă.

Dna Chitul i-a explicat „frumos” dlui Donţu că nu poate să vină să ceară înregistrarea celor peste 1.000 de cereri pentru că pur şi simplu nu are împuternicire din partea pensionarilor pe care spune că îi reprezintă. Şi i-a închis uşa în nas.

Şi are dreptate.

Mă întreb însă de ce dl Donţu nu a anticipat această poveste şi de ce nu şi-a luat măsuri de siguranţă? Să îi chemi pe cei 1.500 de oameni din nou la sediul PSD si să le spui că ai uitat să îi pui să semneze pe un colţ de hârtie că vor să îi reprezinţi este extrem de complicat pentru că reacţia lor va fi imediat negativă, în sensul că oamenii vor crede că la PSD Suceava ori sunt alte treburi mai importante de rezolvat ori nu sunt suficienţi profesionişti pentru o chestie serioasă cum este a lor.

Dacă dl Donţu nu va ieşi rapid cu ceva care să întoarcă în favoarea sa bătălia pierdută în faţa Cameliei Chitul (care este de joi, eroul din PDL) va fi extrem de complicat de manageriat dorinţa sa de a candida la funcţia de primar al Sucevei sau la vreun alt fotoliu de ales local al USL.

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de