Conferinta dedicata intreprinzatorilor si managerilor din turism, la Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Fundația Națională a Tinerilor Manageri (FNTM) a organizat marţi, la Gura Humorului, un nou eveniment din seria celor şapte conferințe regionale dedicate întreprinzătorilor și managerilor din turism, în cadrul proiectului strategic “Întreprinzători în turism – Pensiuni în România”, derulat de FNTM în parteneriat cu ANTREC Romania și ASAJA Spania și cofinanțat din Fondul Social European, informează într-un comunicat de presă Gabriela Coman, consultant Regional Nord-Est în cadrul proiectului.

Potrivit sursei citate, la conferinţă au fost prezenți un număr de peste 260 de invitați, actuali sau viitori întreprinzători în turism, manageri de pensiuni și antreprenori locali, precum și reprezentanți ai autorităților locale, organizatorii estimând ca pe parcursul lunii iunie, la cele 7 conferințe să participe un număr de aproximativ 1.600 de actuali sau viitori antreprenori în turism și manageri de pensiuni din toate regiunile României.

“Evenimentul de la Gura-Humorului, s-a bucurat de participarea și sprijinul organizațiilor și autorităților regionale. Astfel, au fost prezenți reprezentanți ai Primăriei Gura Humorului, Consiliului Judeţean Neamţ, Consiliului Judeţean Suceva, AJOFM Suceava, Primăriei Iaşi, Camera de Comerţ şi Industrie Vaslui şi reprezentanţi ai patronatelor oamenilor de afaceri şi asociaţiilor de turism”, precizează Gabriela Coman în comunicat.

Ea mai menţionează că în deschiderea conferinței, Valentin Miron, vicepreședinte al FNTM și managerul proiectului, a subliniat obiectivul proiectului de a realiza o comunitate de antreprenori şi manageri, care să se autodezvolte şi care să conducă domeniul turismului de pensiune din România în stadiul în care să se poate exploata potenţialul turistic existent. ”Cel mai important produs al acestui proiect este viitorul portal de pensiuni. Ne propunem ca la sfarsitul acestui proiect, portalul sa găzduiasca peste 6000 de pensiuni”, a declarat Valentin Miron.

Potrivit consultantului Regional Nord-Est în cadrul proiectului, participanţii în cadrul proiectului din regiunea Nord-Est pot beneficia de consultanţa personalizată oferită de consultanţii regionali Gabriela Coman – FNTM şi Niculina Dârţu – ANTREC. De asemenea, participanţii vor beneficia de programul e-Learning de instruire managerială, de promovarea gratuită în catalogul naţional de pensiuni, dar şi pe viitorul portal de turism, unde se vor regăsi peste 2000 de pensiuni din România, precum şi de alte iniţiative din cadrul proiectului.

În comunicatul semnat de Gabriela Coman, se mai arată că la Humor, conferința s-a bucurat de participarea unor experți naționali și internaționali, iar temele ce au făcut obiectul prezentărilor s-au referit la managementul și dezvoltarea unei afaceri de succes în turismul de pensiune, la marketingul online, la mijloace de finanțare pentru afacerile din turism.

“Experții internaționali prezenți la eveniment au adus în discuție unele dintre cele mai semnificative studii de caz de succes în turismul de pensiune din Spania. Un punct important al conferinței a fost constituit de prezentarea portalului de turism ce va fi lansat la finalul acestei luni, portal care va oferi particpanților în proiect beneficiul de a fi promovați, fără costuri, către o largă comunitate națională și internațională.

Prin intermediul consultanților regionali, managerii și antreprenorii din turism pot avea acces la întreaga gama de beneficii disponibile prin inscrierea în proiect – de la înscrierea în programul de educație dedicat, la promovare și accesarea de fonduri pentru dezvoltarea sau demararea afacerilor. Lista completa a birourilor regionale poate fi accesată la www.intreprinzatorturism.ro”, se mai menţionează în comunicat.

Proiectul strategic „Întreprinzători în turism – Pensiuni în România” este implementat de Fundația Națională a Tinerilor Manageri – FNTM (www.fntm.ro), în calitate de lider al consorțiului, în parteneriat cu organizațiile: Asociación Agraria de Jóvenes Agricultores de Almeria – ASAJA (www.asajaalmeria.es) și Asociația Națională de Turism Rural Ecologic și Cultural – ANTREC (www.antrec.ro). “Întreprinzători în turism – Pensiuni în Romania” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investește în oameni!”.

Următoarea conferință regională are loc în data de 16 iunie, la Cluj-Napoca. Programul complet al conferințelor, precum și informații detaliate despre proiectul “Întreprinzători în turism – Pensiuni în România” și beneficiile oferite celor care se înscriu pot fi accesate la www.intreprinzatorturism.ro.


Intră acum și în grupul de