Natatie: Comportare meritorie a inotatorilor de la CSS 3 Suceava la Campionatele Nationale pentru copii


Intră acum și în grupul de

Campionatele Naţionale de Nataţie pentru copii (10 ani) care s-a încheiat de curând la Arad au avut printre protagonişti şi sportivi suceveni. CSŞ 3 Suceava a participat la competiţie cu trei înotători, Antonia Niţu, Paul Rebenciuc şi Alexandru Mateiciuc, ei luptându-se pentru supremaţie cu peste 300 de sportivi de la 45 de cluburi din ţară.

Cea mai bună comportare a avut-o Antonia Niţu, ea clasându-se pe locul VI în proba de 50 metri bras şi pe locul VII în cea de 50 metri liber. Suceveanca ar fi putut lejer urca pe podiumul de premiere dacă nu ar fi fost realmente copleşită de emoţii, ea împreună cu colegii ei luând pentru prima dată startul într-un Campionat Naţional.
Paul Rebenciuc s-a situat pe locul XX în proba de 50 metri bras, iar Alexandru Mateiciuc pe locul XXVIII în proba de 50 metri liber. În competiţia pe cluburi, CSŞ 3 Suceava s-a clasat la final pe locul 21 din cele 45 de cluburi participante.

„Pentru prima participare la un Campionat Naţional pot să spun că sportivii noştri au avut o comportare bună. Din nefericire emoţiile lor au fost prea mari şi i-au împiedicat să se lupte pentru medalii. Sunt convins că odată cu acumularea experienţei ei vor progresa.

Sper să ne descurcăm mai bine la Campionatele Naţionale de copii (12-13 ani) care vor avea loc la Brăila la finele acestei luni şi la cele de juniori II care se vor desfăşura la începutul lunii iulie la Bucureşti”, a declarat profesorul Cezar Moscaliuc.


Intră acum și în grupul de