Judetul Suceava inca isi mai panseaza ranile provocate de inundatiile din 2010 (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Puternicele inundaţii care au lovit judeţul Suceava pe parcursul verii anului 2010 au lăsat răni atât de adânci încât şi la această oră mai sunt multe de pansat.

Una dintre ele o reprezintă şi circulaţia feroviară pe tronsonul Suceava – Cacica – Păltinoasa, linia ferată pe această rută fiind ruptă pur şi simplu de apele învolburate din localităţile Todireşti şi Soloneţ.

Prezent pe şantierul deschis în vederea reparării căii ferate, şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, s-a arătat mulţumit de stadiul lucrărilor exprimându-şi speranţa, alături de constructori, că ruta feroviară va fi redeschisă la mijlocul lunii viitoare.

“Pentru aceste lucrări, Guvernul a acordat suma de 55 de miliarde de lei vechi şi credem că dacă ritmul lucrărilor se va menţine la fel putem ca pe data de 15 iulie să redăm circulaţiei şi această rută feroviară. Inundaţiile de anul trecut au provocat mari pagube în judeţul Suceava dar încet-încet reuşim să le reparăm pe toate. Sperăm doar ca natura să nu se mai răzbune pe noi”, a declarat, la faţa locului, Gheorghe Flutur.

Conform conducerii Consiliului Judeţean, odată cu finalizarea traseului CF Suceava – Cacica – Păltinoasa, se reuşeşte înlăturarea tuturor problemelor legate de transportul feroviar.


Intră acum și în grupul de