Noi metode de furt din bancomate descoperite de poliţiştii suceveni


Intră acum și în grupul de

Ingeniozitatea persoanelor care se ocupă cu furturile, şi mai ales cele din bancomate, nu cunoaşte limite, permanent fiind descoperite noi metode inventate de spărgători.

Ultima de acest gen a fost sesizată Poliţiei chiar de reprezentantul unei unităţi bancare de pe raza municipiului Suceava. Conform datelor primite din partea Biroului de presă aparţinând IPJ Suceava, sediul băncii este situat pe Calea Obcinilor şi dispune de un bancomat amplasat în interiorul agenţiei dar cu interfaţa de utilizare în exterior, spre stradă pentru facilitarea accesului clienţilor la acesta şi în perioada în care banca este închisă.

Anchetatorii au stabilit că “joi seara persoane necunoscute au lipit în faţa fantei de eliberare a numerarului de la bancomat, un dispozitiv care bloca banii ce urmau a fi eliberaţi clienţilor de aparat. Ulterior, au aşteptat până la sosirea unui client, care a introdus în bancomat cardul şi a solicitat suma de 3.000 lei, bani care nu au fost eliberaţi din cauza dispozitivului aplicat”.

Imediat după plecarea clientului autorii “invenţiei” s-au întors la bancomat dar rezultatul nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor.

“După plecarea clientului care nu a putut ridica banii, aceleaşi persoane s-au deplasat la bancomat, au demontat dispozitivul aplicat şi au sustras doar suma de 910 lei din cei 3.000 lei blocaţi cu ocazia cercetării la faţa locului fiind identificată în spatele clapetei de asigurare a fantei, suma de 2.090 lei”, după cum ne-a declarat insp.princ. Gabriel Panţiru, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

Din păcate nici autorii nu au putut fi identificaţi dar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.


Intră acum și în grupul de