Parjol, duminica dimineata, in Horodnicu de Sus, judetul Suceava. Afla aici despre ce a fost vorba


Intră acum și în grupul de

Duminică dimineaţă la orele 02:05 alarma a sunat prelung la Unitatea de pompieri din Rădăuţi, judeţul Suceava, când a fost anunţat un puternic incendiu în comuna Horodnic de Sus.

Imediat din curtea Detaşamentului au plecat nu mai puţin de 5 autospeciale de stingere. În momentul în care au ajuns la faţa locului pompierii au găsit două gospodării apropiate care ardeau ca nişte torţe, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitatea Horodnic de Jos, văzându-se neputincios cu cei patru voluntari şi autospeciala din dotare.

Conform datelor oferite de Biroul de presă al “ISU Bucovina” Suceava intervenţia s-a dovedit a fi deosebit de dificilă, în primul rând din cauza suprafeţei mari pe care se manifesta incendiul precum şi datorită faptului că multe dintre clădirile celor două gospodării se aflau la distanţe mici între ele.

După mai bine de patru ore de luptă cu flăcările, pârjolul a fost stins dar în urmă a rămas doar scrumul din agoniseala de o viaţă a două familii.

În prima curte a ars casa, şura din lemn, trei tone de furaje, 5 mc de cherestea, o constructie anexă şi 1,4 tone de cereale. În cea de-a doua curte nu s-a ales nimic din mansarda casei de locuit, anexele gospodăreşti, un autoturism, trei porci şi şura gospodăriei.

Până şi pompierii s-au mirat cum de la amploarea incendiului nu a fost înregistrată nici o victimă omenească iar în urma cercetărilor efectuate la faţa locului au stabilit că prăpădul de foc a pornit de la un conductor electric defect după cum ne-a declarat şi lt.col. Cristian Hociung, purtător de cuvânt al ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de