Gheorghe Flutur, la Poiana Micului, la Ziua Diasporei Poloneze: Continuarea A 7 de la Siret spre Polonia  ar întări legăturile între România și Polonia


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, sâmbătă, la invitația președintelui Uniunii Poloneze din România,  Ghervazen Longher, la o sărbătoare a minorității poloneze din Bucovina.

Astfel, la Poiana Micului, la Biserica Papa Ioan Paul al II-lea, s-a sărbătorit Ziua Diasporei Poloneze, Ziua Drapelului și a Constituției Poloniei.

La slujbă au participat prefectul Alexandru Moldovan, senatorul Daniel Cadariu, primarul comunei Mănăstirea Humorului, Viorel Croitoru, consulul Poloniei la București, reprezentanții armatei poloneze și enoriașii din Poiana Micului, Solonețul Nou și din alte localități cu minoritate poloneză.

Președintele Flutur a fost întâmpinat de un  grup de copii etnici polonezi îmbrăcați în frumoase costume tradiționale și a fost primit cu pâine și sare.

Cu această ocazie Gheorghe Flutur a vorbit despre rolul comunității poloneze, care a venit în acest județ, în zona salinei de la Cacica, acum peste 200 de ani și care conviețuiește în armonie perfectă cu populația română și celelalte minorități.

 De asemenea, președintele Flutur a amintit că săptămâna trecută a solicitat, în cadrul unui forum internațional organizat la Cernăuți, Comisiei Europene continuarea autostrăzii A 7 de la Siret la Cernăuți și de acolo spre Polonia.

Potrivit lui Flutur această investiție ar întări legăturile între România și Polonia printr-o rută scurtă și rapidă.

În final, președintele CJ Suceava a mulțumit minorității poloneze pentru aportul adus dezvoltării Bucovinei, județului Suceava și României.


Intră acum și în grupul de