Neculai Miron anunță că lupta pentru a putea candida continuă: Am cerut ICCJ strămutarea dosarului


Intră acum și în grupul de

După ce candidatura sa la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava a fost respinsă și de Curtea de Apel Suceava, candidatul desemnat de AUR, Neculai Miron, a anunțat printr-o declarație că va continua lupta.

„BEJ Suceava a luat o decizie politică fără precedent, un atac la ordin în urma unui trafic de influență a lui Gheorghe Flutur și a acoliților lui”, a spus Miron.

El spune că nu a avut parte de un proces echitabil și că judecătorul fondului nu a înțeles speța și a dat o decizie practic nemotivată nerăspunzând la nici unul din capetele contestației.

„În apel am fost stupefiat ca o judecătoare să țipe la mine: “De ce nu atacați candidatura doamnei Gabriela Firea la Primăria Generală a Capitalei”, atunci când a fost invocat dreptul precedentelor, când un birou electoral, cel de la București, a validat o candidatură similară și când am arătat că Bogdan Codreanu a candidat în 2020 într-o situație identică cu a mea fiind în vigoare aceeași lege”, a spus Miron.

El menționează că a făcut cerere de strămutare a dosarului.

„Norocul nostru este că am făcut cerere de strămutare a dosarului la ICCJ care urmează sa se pronunțe zilele următoare și să decidă dacă dispune anularea Deciziei Curții de Apel Suceava și transmiterea dosarului altei Curți de Apel pentru admiterea apelului și validarea candidaturii mele pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Suceava. Motivul strămutării este prezența doamnei judecător Mitrea pe locul 10 din listele PNL de la Consiliul Județean Suceava. În cursul zilei de luni voi depune o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii pentru că doamna judecător Ghiduc Irina Maria s-a antepronunțat la termenul de astăzi. Lupta continuă!”,  a transmis Neculai Miron.

Curtea de Apel Suceava a respins, sâmbătă, ca nefondat apelul făcut de Neculai Miron față de decizia de vineri a Tribunalului Suceava care a respins contestația AUR și a lui Neculai Miron la decizia BEJ Suceava de a nu-i admite candidatura la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava.


Intră acum și în grupul de