Viceprimarul Lucian Harșovschi face un nou apel partidelor să respecte legislația privind afișajul electoral


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a făcut, vineri dimineața, un nou apel către competitorii politici să respecte dispoziția Biroului Electoral privind afisajul electoral și să nu ocupe mai mult de un spațiu pe panourile amplasate în 32 de locații din municipiul Suceava.

„Revin la comunicatul din data de 8 mai, în care făceam apel la respect, în primul rând, și în care îi rugam pe toți competitorii politici, indiferent de culoarea politică pe care o reprezintă, să dea dovadă că sunt cunoscători ai principiilor morale și să înțeleagă că lupta electorală trebuie să rămână la acest statut și să nu cadă în altă extremă”, a transmis viceprimarul.
El a explicat că Primăria Municipiului Suceava a pus la dispoziție 32 de locații cu câte 4 panouri electorale fiecare. Din aceste 4 panouri, unul este dedicat alegerilor europarlamentare, iar celelalte trei sunt pentru alegerile locale.
Conform legislației în vigoare, fiecare partid, alianță electorală sau candidat independent poate aplica un singur afiș electoral pe fiecare dintre cele 4 panouri.

” Am mai specificat acest lucru, dar se pare că unii au încălcat regulile încă din primele clipe ale campaniei electorale, ba chiar au “furat” și startul. Fotografiile atașate vorbesc de la sine”, a precizat Harșovschi.„Revin cu rugămintea de a rămâne decenți, de a respecta și de a da dreptul fiecărui candidat să își expună materiale electorale în locurile speciale de afișaj.

Atât colegii de la Poliția Locală, cât și cei din cadrul serviciului de ecologizare vor fi vigilenți și vor aplica sancțiuni acolo unde legislația nu este respectată, dar sper că nu va fi nevoie de acest lucru și că cei care au greșit, vor îndrepta greșeala cu celeritate.

În caz contrar, acestea vor fi îndepărtate pe cale administrativă și nu cred că le va face cinste”, a transmis Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de