Lucian Harșovschi anunță că 50 de străzi din Suceava vor avea iluminat stradal modernizat


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Lucian Harșovschi a declarat, luni, că se continuă modernizarea sistemului de iluminat public stradal în municipiul Suceava, prin înlocuirea și completarea acestuia.

El a arătat că dacă în trecut, pe fonduri elvețiene, s-au schimbat 4.300 de lămpi în municipiul Suceava, iar prin economiile făcute s-au instalat peste 9.200 de corpuri de iluminat tip LED în școli, acum, printr-un proiect finanțat de Administrația Fondurlui de Mediu se prevede schimbarea unui număr de 1.274 de corpuri de iluminat ce folosesc tehnologia LED.

„Tot ce înseamnă Aleea Dumbrăvii cu străzile de acolo, deja s-a lucrat. Acum suntem în Cartierul Tinereții, iar dacă se menține acest ritm în luna mai vom schimba și pe artera principală de la intrarea dinspre Botoșani la ieșirea spre Fălticeni”, a spus viceprimarul.

El a menționat că municipalitatea suceveană a lansat și licitația pentru etapa a doua a proiectului pentru alte 200 de corpuri de iluminat.

„În total în municipiul Suceava 50 de străzi vor avea iluminat cu aceste corpuri de tip LED montate”, a spus viceprimarul care a menționat că economia va fi de 50 la sută în ceea ce privește consumul de energie electrică.

„Ne arată că Suceava este un oraș verde și continuăm aceste investiții pentru economii în sistemul energetic și pentru mediul înconjurător”, a spus viceprimarul.


Intră acum și în grupul de