Cat gunoi au produs sucevenii de zilele orasului? (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În cele trei zile (24-26 iunie 2011) în care s-au desfăşurat manifestările prilejuite de “Zilele Sucevei” s-au strâns 297 metri cubi de deşeuri, a declarat, luni, viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi, care a arătat că firma care se ocupă de salubrizarea municipiului a ridicat din parcarea complexului comercial Iulius Mall Suceava, un total de 270 de ghene de gunoi, de 1,1 metri cubi fiecare.

„Ne aflăm la finalul Zilelor Sucevei care s-au desfăşurat pe durata a trei zile într-un parteneriat între Primăria oraşului Suceava şi Iulius Mall. Ţin să precizez că, cantitatea deşeurilor colectate în timpul celor trei zile nu depăşeşte cantitatea normală care se înregistrează de obicei la astfel de evenimente stradale. Pentru acest eveniment au fost alocate un număr de 18 containere de 1,1 m cubi, containere care au fost ridicate de cinci ori pe zi, în fiecare zi a evenimentului. Făcând o comparaţie, în oraşul Suceava se ridică zilnic 1300 de containere, aşadar 18 containere ridicate de 5 ori pe zi nu reprezintă foarte mult. De asemenea, foarte important de precizat este faptul că în această perioadă nu au existat costuri suplimentare, întrucât containerele au fost ridicate conform contractului de salubrizare stradală şi menajeră.

S-a lucrat în două schimburi, existând câte 10 oameni pe tură, angajaţi ai Rosal. Diferit faţă de o zi normală este că gunoiera a lucrat şi schimbul doi pentru a ridica aceste containere. Bineînţeles, a fost asigurată şi spălarea suprafeţei în care a fost amplasat târgul din parcarea Iulius Mall, iar astăzi, la ridicarea corturilor, am constatat că s-a adunat foarte multă mizerie în zona berarilor şi în zona unde s-a putut mânca. Sucevenii au fost puţin mai disciplinaţi anul acesta pentru că au existat mai mulţi saci de gunoi depozitaţi la fiecare colţ de terasă, iar cetăţenii au aruncat acolo resturile”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi.

Potrivit aceleiaşi surse, în parcarea Iulius Mall Suceava, pe perioada „Zilelor Sucevei” au fost amplasate cinci toalete ecologice care au fost vitanjate de două ori pe zi.

Ca o concluzie după desfăşurarea „Zilelor Sucevei”, viceprimarul a declarat că „a fost bine, chiar dacă ne aflăm într-o perioadă de austeritate. Sucevenii au nevoie şi de momente de relaxare, de distracţie. Bugetul alocat de Primăria Suceava pentru aceste manifestări a fost tot unul de austeritate, însă sucevenii prezenţi acolo în număr mare au demonstrat că ştiu să lase greutăţile la o parte şi să se distreze într-un mod corect şi organizat”, a spus Lucian Harşovschi, precizând faptul că pe parcursul celor trei zile de distracţie nu au existat incidente semnalate din partea Poliţiei Locale sau din partea Jandarmeriei.

În ceea ce priveşte ediţia 2012 a „Zilelor Sucevei”, Harşovschi a spus că Primăria Suceava îşi propune să organizeze spectacole „mai importante” care să atragă şi mai mulţi pelerini care vin de Sânziene la Suceava.


Intră acum și în grupul de