Polițiștii suceveni continuă controalele pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos: Cherestea, bușteni și lemn de foc în valoare de peste 15.000 lei, confiscate


Intră acum și în grupul de

În ultimele zile, polițiștii suceveni au intensificat activitățile de verificare și control privind transporturile de material lemnos, precum și modul de depozitare și comercializare a acestuia. În urma acestor acțiuni, au fost identificate mai multe transporturi neconforme, aplicându-se sancțiuni contravenționale și confiscându-se cantitățile de material lemnos transportate ilegal.

La data de 18 mai 2024, în jurul orei 07:11, patrula mixtă de siguranță publică formată din polițiști ai Secțiilor 3 și 4 Poliție Rurală Marginea și Gălănești, a oprit pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos pe raza comunei Marginea. Conducătorul auto, un bărbat din Marginea, nu deținea aviz de însoțire pentru cei 3,10 metri cubi de lemn de foc transportați, aceștia fiind confiscați și predați Ocolului Silvic Marginea, iar șoferul a fost sancționat conform Legii 171/2010.

Tot pe 18 mai 2024, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Marginea au oprit pentru control, pe DN 2E, o autoutilitară încărcată cu cherestea tivită, condusă de un bărbat din Putna. În urma verificărilor, s-a constatat că acesta transporta ilegal 7,044 metri cubi de cherestea de molid, în valoare de 6.311 lei, fără aviz de însoțire. Materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Marginea, iar autoutilitara, cu inspecția tehnică periodică expirată, a fost imobilizată.

Polițiștii SPR 1 Vadu Moldovei au depistat, pe DC Prund Bogdănești, o autoutilitară ce transporta 2,655 metri cubi de cherestea tivită de brad, fără documente legale. Materialul lemnos, în valoare de 2.378 lei, a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Marginea, iar șoferul a fost sancționat contravențional.

Într-o altă acțiune, pe DN 2H din comuna Putna, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au oprit o autoutilitară care transporta 1,5 metri cubi de lemn de foc fag, fără aviz de însoțire. Șoferul a fost sancționat, iar materialul lemnos, în valoare de 397 lei, a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Putna.

De asemenea, patrula SPR 1 Vadu Moldovei a identificat pe DN2 (E85) o autoutilitară ce transporta 3,411 metri cubi de cherestea tivită de molid, fără documente de transport. Materialul lemnos, în valoare de 3.056 lei, a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Dolhasca, iar șoferul a fost sancționat contravențional.

În cadrul acțiunii „Scutul Pădurii”, polițiștii din Vatra Dornei, împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Crucea, au efectuat un control la un depozit de material lemnos din satul Chiril, comuna Crucea. Au descoperit o diferență de 7,61 metri cubi de lemn rotund rășinoase, pentru care s-a dispus confiscarea și sancționarea societății respective.

Polițiștii din Fălticeni au depistat pe strada Ana Ipătescu o autoutilitară care transporta 3,45 metri cubi de cherestea de brad și molid, fără documente de proveniență. Materialul lemnos, în valoare de 3.000 lei, a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Dolhasca, iar șoferul a fost sancționat conform legii.

Poliția atrage atenția asupra respectării legislației în domeniul silvic și anunță continuarea acțiunilor și controalelor pentru identificarea și sancționarea celor care comit delicte silvice.


Intră acum și în grupul de