Bărbat de 31 de ani salvat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava după ce a suferit o plagă tăiată gravă la nivelul inghinal, cu secționarea completă a venei și arterei femurale comune


Intră acum și în grupul de

La sfârșitul lunii trecute, o echipă multidisciplinară de medici de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a reușit să salveze viața unui bărbat de 31 de ani care a suferit o plagă tăiată gravă la nivelul inghinal, cu secționarea completă a venei și arterei femurale comune.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici, a declarat că pacientul a ajuns la unitatea de primiri urgențe (UPU) conștient, cu hemostază provizorie efectuată de echipajul de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ). După stabilizarea inițială în UPU, pacientul a fost transportat de urgență în sala de operație.

Intervenția chirurgicală, care a durat aproximativ patru ore, a fost realizată de o echipă formată din medici urgentiști, chirurgi generaliști, chirurgi vasculari și anesteziști. Operația a implicat oprirea hemoragiei prin controlul proximal și distal față de zona lezată și refacerea venei și arterei folosind un grefon venos autolog.

Echipa operatorie a fost compusă din:

  • Chirurgi vasculari: dr. Marin Sapaniuc și dr. Dumitrița Zăiță
  • Chirurgi generaliști: dr. Constantin Dumitrescu și dr. Bianca Voroniuc
  • Medic ATI: dr. Lilian Drăgoi

Intervenția a decurs fără complicații, iar pacientul a fost externat după șapte zile, în stare bună de sănătate.

Dr. Teodorovici a subliniat importanța colaborării eficiente între diferitele specializări medicale în astfel de cazuri critice și a felicitat întreaga echipă pentru profesionalismul și dedicarea de care au dat dovadă.

Acest succes remarcabil demonstrează capacitatea și competența echipelor medicale de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava de a gestiona cazuri complexe și de a oferi îngrijiri medicale de înaltă calitate pacienților.


Intră acum și în grupul de