Flutur la inaugurarea Școlii Gimnaziale Costișa: Nimic nu e prea mult când e vorba de investit în învățământ


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent luni la inaugurarea Școlii Gimnaziale din satul Costişa, comuna Frătăuții Noi. La inaugurare au fost prezenți și prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan și șeful Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Grigore Bocanci. G

heorghe Flutur a precizat că investiția în școala de la Costișa a fost de aproape un milion de euro. „Cea mai mare parte a investiției a fost realizată cu fonduri guvernamentale, de circa 700.000 de euro. O investiție prin care a fost construită o școală nouă, modernă, cu opt săli de clasă,  și laboratoare, în care învață 180 de elevi”, a arătat Gheorghe Flutur.

 El a adăugat că printr-un proiect de 200.000 de euro, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, școala din Costișa a fost dotată cu materiale didactice de ultimă generație.

 „Țin să precizez că în comuna Frătăuții Noi, grija față de școli a administrației locale, a primarului este pe primul loc. Urmează consolidarea unei grădinițe în satul Frătăuții Noi, iar un perioada următoare această comună va primi și un microbuz școlar pentru transportul elevilor”, a mai declarat șeful administrației județene.

 În cuvântul său de la inaugurarea școlii, Gheorghe Flutur lui a vorbit despre implicarea administrației publice din ultimii ani în „schimbarea la față în bine a școlii românești”.

„Numai în județul Suceava sunt investiții de peste 100 de milioane de euro. Peste 100 de școli au fost sau sunt modernizate, se construiesc 14 școli verzi, europene. Tot acest proces de modernizare a unităților de învățământ sucevene vorbește prin cifre. Dacă nu cum mulți ani în urmă din cele 740 de școli, 80 încă erau cu grupurile sanitare în curte, astăzi mai sunt doar patru. Investițiile în școală înseamnă investii în viitorul județului Suceava și numai dacă ne uităm la localitățile din apropierea comunei Frătăuții Noi vedem același exemple, cum ar fi la primăriile Bilca, Horodnic de Sus, Frătăuții Vechi, Mușenița, Rădăuți și exemplele pot continua. Nimic nu e prea mult când e vorba de investit în învățământ”, a transmis Gheorghe Flutur.

Comandat de PNL FILIALA Suceava, cod AEP 21240015


Intră acum și în grupul de