Dacian Ciolos s-a declarat multumit de modul cum se fac platile in agricultura din Romania (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, s-a declarat mulţumit privitor la absorbţia fondurilor europene pe agricultură şi dezvoltare rurală, şi a declarat joi, la Suceava, că până în momentul de faţă poate spune că ţara noastră merge bine în această direcţie neuitând însă să atragă atenţia că este necesară o urmărire foarte atentă în continuare a acestei absorbţii.

Dacian Cioloş a spus joi seara, după ce a participat la Palatul Administrativ la o întâlnire cu fermieri din judeţul Suceava, la care au mai fost prezenţi preşedintele CJ, Gheorghe Flutur şi prefectul judeţului, Sorin Popescu că în ceea ce priveşte plăţile directe către agricultor lucrurile merg din ce în ce mai bine.
Dacian Ciolos a venit la Suceava la invitatia expresa a presedintelui CJ, Gheorghe Flutur pentru a discuta perspectivele dezvoltarii regionale dar si agricole.

„Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură şi-a ameliorat mult, în ultima perioadă, sistemul de lucru, baza de date şi lucrurile merg bine. Aici România foloseşte din ce în ce mai bine banii alocaţi pentru plăţile directe”, a ţinut să sublinieze oficialul european, într-o conferinţă de presă. Cioloş a recunoscut că pentru fondurile pe dezvoltare rurală, lucrurile stau mai bine decât pe absorbţia fondurilor pe dezvoltare regională sau fondurile de coeziune.

„Nu există riscul de a pierde bani, deocamdată, aşa cum au mers lucrurile până acum. Cel puţin anul acesta până la sfârşitul anului, ritmul de plăţi a acoperit alocarea financiară României”, a mai spus Dacian Cioloş.

Din punctul său de vedere ar trebui intensificate lucrurile pentru anul viitor când vor trebui făcute plăţi într-un mod mai intens pentru a evita şi pentru anul viitor riscul de a se pierde fonduri.

„Ştiu că există un portofoliu de proiecte importante care sunt în derulare, care sunt în execuţie. Sper să existe o urmărire suficient de atentă şi un ritm de plată suficient de intens pentru a se evita anul viitor acest risc”, a mai spus comisarul european care a mai menţionat la final că în acest domeniu „România nu stă foarte prost, nu stă cel mai bine, dar lucrurile merg, deocamdată, bine”.


Intră acum și în grupul de