PNL Suceava acuza TPL de management defectuos. Vezi de la ce au pornit nemultumirile liberalilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

O creştere a abonamentelor pentru mijloacele de transport în comun ale TPL Suceava nu este justificată de scuze precum că sumele încasate în plus vor acoperi o parte din pierderi sau plata salariilor, este de părere consilierul local liberal, Corneliu Vornicu, care şi-a exprimat nemulţumirea referitor la faptul că abonamentele TPL au fost scumpite din nou.

În cadrul conferinţei de presă de joi, Vornicu a criticat conducerea Primăriei Suceava că nu i-a informat pe consilieri cu privire la astfel de decizii înainte ca ele să fie discutate în Consiliul Local. „Aş vrea să îmi exprim o nemulţumire că în calitate de consilier municipal. Observ o obişnuinţă, devenită deja lege în cadrul actualei conduceri a primăriei şi a Consiliului Local Suceava, aceea că lucruri care în mod normal ar fi trebuit dezbătute în cadrul Consiliului, apar cu câteva zile înainte în presă sub forma unor hotărâri care deja s-au luat. Asta în condiţiile în care în unele cazuri acestea se discută în Consiliul Local cu câteva zile după ce apare în presă”, a spus alesul municipal liberal.

Totodată, Corneliu Vornicu a acuzat managementul defectuos al TPL, precizând că această societate a Consiliului Local Suceava ar putea să câştige mult mai mulţi bani, având în vedere că „aproape deţin monopolul”. „Cum să nu câştigi când ai monopol pe piaţă? Probabil doar un prost management sau interesele obscure din jurul societăţii de transport public local poate aduce pierderi unei societăţi care deţine monopolul pe o piaţă pe care maxi-taximeterişti privaţi au făcut bani buni atât timp cât au avut şi ei unele trasee extrem de aglomerate şi, implicit, bănoase aşa cum are TPL Suceava”, consideră Vornicu. El a mai adăugat că atât Primăria Suceava, cât şi TPL ar fi trebuit să încurajeze achiziţionarea de abonamente prin menţinerea fostelor preţuri, sau chiar diminuarea lor.


Intră acum și în grupul de