Ploile abundente din weekend nu au facut pagube insemnate in judetul Suceava

Pompierii militari suceveni nu au fost nevoiţi să intervină de prea multe ori pentru a diminua cuantumul pagubelor provocate de intemperiile naturii deoarece ajutorul acestora a fost solicitat doar de două ori.

În ciuda cantităţilor importante de precipitaţii căzute pe raza judeţului Suceava, doar în două situaţii a fost necesară intervenţia echipajelor ISU pentru evacuarea apei din subsolurile unor clădiri provenită din infiltraţii.

Prima acţiune a fost derulată de Detaşamentul de pompieri Suceava, la o societate comercială din municipiul reşedinţă de judeţ, situată pe strada Curtea Domnească.

Cu ajutorul unei motopompe, militarii au evacuat apa provenită din infiltraţiile din fundaţie şi care avea o adâncime de 1,5 metri, adunată în casa liftului.

Ce-a de-a doua intervenţie pentru evacuarea apei a avut loc la o pensiune din Gura Humorului, str. Voroneţ. Pompierii, cu ajutorul unei motopompe, au evacuat apa provenită din infiltraţii, din subsolul pensiunii, de pe o suprafaţă de 250 metri pătraţi şi o adâncime de 0,5 metri.

Până acum în judeţul Suceava, pe parcursul anului 2011, nu au fost semnalate inundaţii provocate de ploile care s-au abătut în nordul ţării.