Flutur, după inagurarea, la Siret, a Memorialului Holocaustului Evreilor din Bucovina: Am primit numeroase cuvinte de apreciere din partea reprezentanților minorității evreiești din România, precum și de la Congresul Mondial Evreiesc


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat vineri că se așteaptă ca Muzeul de Istorie din Siret să devină un punct de atracție în special pentru turiștii din Israel, dar și din toată lumea mai ales că a primit cuvinte de apreciere inclusiv din partea președintelui Congresului Mondial Evreiesc, Ronald Lauder

„Deschiderea Muzeului de Istorie de la Siret, de ieri, a avut ca temă principală Memorialul Holocaustului Evreilor din România. Ne bucurăm să menționăm că am primit numeroase cuvinte de apreciere din partea reprezentanților minorității evreiești din România, precum și de la Congresul Evreiesc Mondial. Am primit o scrisoare de mulțumire chiar din partea președintelui Congresului Mondial Evreiesc, Ronald Lauler”, a spus Flutur.

El a arătat că își propune organizarea de programe speciale pentru muzeul din Siret.

„Suntem recunoscători pentru aceste cuvinte de apreciere și recunoștință și dorim să ne exprimăm speranța unei colaborări permanente pentru vizitarea acestui muzeu de către turiști din Israel și din întreaga lume. Ne propunem să organizăm programe speciale pentru muzeul de la Siret, dar și pentru alte puncte încărcate de istorie, cum ar fi cimitirele vechi și sinagogile din județul Suceava”, a declarat Flutur.

Președintele CJ Suceava a remarcat că rețeau de muzee din județ a fost în mare parte renovată și consolidată.

„Dorim să adăugăm alte puncte de atracție, respectiv rețeaua de muzee din județ, care a fost în mare parte renovată și consolidată de Muzeul Bucovinei. Acestea includ Muzeul Ion Irimescu de la Fălticeni, Muzeul Lemnului de la Câmpulung Moldovenesc, Cazinoul Băilor de la Vatra Dornei și Muzeul Etnografic de la Gura Humorului. Toate aceste locații arată foarte bine astăzi și reprezintă o carte de vizită foarte atractivă a județului Suceava”, a transmis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de