Control de mediu la Vatra Moldoviței: Amenzi și suspendarea activității pentru extracție ilegală de agregate minerale


Intră acum și în grupul de

În cadrul unui control pe linie de protecție a mediului efectuat de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Suceava, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Secția 14 Poliție Rurală Vama și angajați din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, pe raza comunei Vatra Moldoviței, s-a constatat efectuarea de lucrări de extracție a agregatelor minerale de râu fără a se deține autorizație pe linie de mediu.

Persoana responsabilă a fost sancționată contravențional cu amendă, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2005 privind protecția mediului, cu modificările și completările ulterioare. De asemenea, s-a aplicat o sancțiune contravențională complementară de suspendare a activității, în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor.

Totodată, prin Nota de constatare întocmită, au fost stabilite măsuri cu termene de realizare privind interdicția efectuării de activități prevăzute de cod CAEN 0812, fără a se deține autorizație pe linie de mediu și ape.


Intră acum și în grupul de