Șoldan spune că turismul nu înseamă doar promovarea tradițiilor: Câți turiști din sudul țării au venit să-și facă nunta pe toloacă la Pârtești?


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, deputatul Gheorghe Șoldan, a declarat la News Bucovina că dezvoltarea turismului este un punct important din programul său, subliniind însă că modul actual de promovare a zonei nu a dat roade întrucât turiștii petrec în medie doar două zile în județul Suceava și că trebuie să li se ofere o plajă mai largă de activități.

Potrivit lui Șoldan, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a dorit din copilărie să fie artist popular și că nu este foarte atras de administrație și să gândescă programe cu adevărat relevante pentru dezvoltare.

„Îl înțeleg de ce nu poate. Dacă de mic a vrut să fie altceva și a ajuns să facă administrație e normal să nu-i placă. El și-a dorit să fie artist popular. De ce să ne punem noi împotriva visului dumnealui? De ce să nu-l lăsăm după 9 iunie să-și trăiască visul? Sută la sută îl voi pune director la Centrul Cultural Bucovina. E un om extraordinar. Poate promova tradițiile. Și mie îmi plac tradițiile, dar sunt prea multe. Și mie îmi place să îmbrac bundița și eu știu să-mi pun opincile în picioare și eu știu să dansez, să bătucesc mai bine ca el pentru că sunt tânăr, dar sunt prea multe”, a spus Șoldan.

El a reamintit că în vara anului trecut a fost un calvar circulația pe DN 17 în zona Gura Humorului-Câmpulung Moldovenesc.

„Vara trecută îți lua o oră și jumătate-două ore să traversezi Gura Humorului, iar primul artist era pe scenă și cânta oacaca. În lipsa unei șosele ocolitoare el a blocat tot traficul în Câmpulung ca să cânte el pe scenă la microfon”, a spus Șoldan.

El a adăugat că este convins că după ce va pierde alegerile Gheorghe Flutur va scoate un CD cu muzică populară.

Gheorghe Șoldan a explicat că ceea ce încearcă actualul președinte al CJ Suceava să promoveze nu are impact pentru atragerea de turiști.

„Cam câți turiști au venit din sudul țării să-și facă nunta pe toloacă la Pârtești? Ați văzut pe cineva din sudul țării să vină cu costumul popular la el în portbagaj că vine la Vatra Dornei să facă Gheorghe Flutur o horă mare pe scenă să tragă o bătucită aici?”, a întrebat deputatul.

Gheorghe Șoldan a spus că sunt multe evenimente frumoase care trebuie făcute, Paștele în Bucovina, Sărbătorile de Iarnă, ce trebuie făcute în continuare cu un management sănătos și la Centrul Cultural Bucovina.

„Inclusiv la Cetatea de Scaun trebuie făcut ceva, mai ales că Suceava e orașul Cetății de Scaun. Ați văzut parcarea  care aparține de Consiliul Județean cum arată? Parcarea aia pietruită e a CJ Suceava. Eu cred că le place în zona medievală”, a spus Șoldan.

Comandat de PSD FILIALA Suceava, cod AEP 21240002


Intră acum și în grupul de