Doi romani au ramas fara masini dupa ce au fost prinsi cu tigari de contrabanda in Vama Siret, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Două persoane de sex masculin, având cetăţenia română, au rămas fără automobilele cu care s-au întors în ţară după ce au fost prinşi în PTF Siret cu ţigări de contrabandă. Ambii aveau ţigările, de provenienţă ucraineană, ascunse în lăcaşe special amenajate în rezervorul autovehiculelor.

Prima persoană care a fost nevoită să plece pe jos din vamă este un tânăr de 22 de ani, domiciliat în oraşul Siret, judeţul Suceava. Conform datelor puse la dispoziţie de IJPF Suceava după controlul documentelor de călătorie, echipa de control a trecut la verificarea mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal un număr de 640 pachete de ţigări marca „ Jing Ling”, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de peste 2.600 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către organele vamale, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 8.000 lei. Totodată autoturismul, în valoare de 5.000 lei a fost reţinut în vederea confiscării în P.T.F. Siret.

O jumătate de oră mai târziu în acelaşi punct de trecere al frontierei s-a prezentat pentru a intra în ţară un alt tânăr de 26 de ani. Şi în maşina acestuia vameşii au descoperit ascunse într-un locaş special amenajat în rezervorul autoturismului un număr de 490 pachete de ţigări marca „ Jing Ling”, de provenienţă ucraineană.

Şoferul a avut aceeaşi soartă ca şi primul. Ţigările în valoare de peste 4.700 de lei au fost reţinute în vederea confiscării, tânărul a primit şi el o amendă în cuantum de 8.000 de lei, iar maşina a rămas în PTF Siret urmând a fi confiscată.


Intră acum și în grupul de