Flutur vrea actiuni „mai hotarate” de control in ceea ce priveste transporturile de lemn si balast pe drumurile judetului Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În vederea eliminării transporturilor agabaritice şi cu greutatea pe osie depăşită care distrug drumurile din judeţ, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că a convenit împreună cu prefectul judeţului, Sorin Arcadie Popescu, ca instituţiile statului abilitate să fie implicate în acţiuni „mai hotărâte”.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, vor fi constituite echipe mixte de control care vor verifica atât provenienţa mărfurilor transportate cât şi dacă se respectă greutatea pe osie şi gabaritul. Flutur a spus că, pe timp de noapte, se fac transporturi de balast exploatat din balastiere neautorizate sau din zone interzise, dar că a constatat că ARR a constatat că la transportul de lemn, autocamioanele folosite nu respectă greutatea pe osie şi dacă nu sunt încărcate.

El a precizat că „acţiunea de paradă, la vedere” nu are eficienţă pentru că şoferii se semnalizează între ei dacă echipele de verificare a greutăţii pe osie este la vedere şi că va fi nevoie de găsirea unor noi moduri de a face astfel de controale. „Dacă nu punem ordine lăcomia unor şoferi pentru a ponta cât mai mult va duce la distrugerea drumurilor în loc să refacem infrastructura rutieră”, a spus preşedintele CJ Suceava.

El a mai spus că este nevoie de implicarea poliţiei rutiere şi în ceea ce priveşte circulaţia căruţelor, a utilajelor agricole şi a turmelor de animale care traversează drumuri pentru a fi duse de la păşune la adăpat. „E o adevărată haiducie în judeţ. Vin turiştii şi se trezesc cu turmele de oi pe stradă”, a mai spus Flutur.


Intră acum și în grupul de