IPS Calinic, mesaj de Ziua Internațională a Copilului: Vă doresc să rămâneți măcar în suflete veșnic copii!


Intră acum și în grupul de

Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a transmis un mesaj plin de căldură și înțelepciune către toți copiii, subliniind importanța copilăriei și a educației în formarea personalității.

Înaltul ierarh a evidențiat că această educație, oferită de cei care trasează drumul în viață și contribuie la formarea armonioasă a personalității copiilor, este un proces extrem de important și pretențios.

Totodată, IPS Calinic a atras atenția asupra copiilor care nu se bucură de copilărie din diverse motive și a încurajat copiii să-și trăiască viața conform voinței lui Dumnezeu, a părinților și a societății, nu prin constrângere, ci printr-o educație sănătoasă.

Vă prezentăm integral mesajul IPS Calinic de 1 Iunie:

„Dragi copii, Hristos a înviat!

Copilăria este singurul moment al vieții în care trăiți totul la maximă intensitate, iar educația primită în această perioadă prin toți cei care vă trasează drumul în viață și care contribuie la formarea armonioasă a personalității voastre este un proces extrem de important și pretențios pentru voi.

Din păcate, încă mai sunt copii care nu se bucură de copilărie, și aceasta pentru că fie trăiesc într-o lume virtuală, lipsită de Dumnezeu, fie mediul social și familial le este complet nefavorabil.

Or, deși sunteți diferiți, voi, copii, trebuie să ajungeți în viață pe măsura vrerii lui Dumnezeu, a părinților și a societății, nu însă prin constrângere, ci printr-o educație sănătoasă, singura în măsură să rodească în inimile voastre întreaga viață.

Cu aceste gânduri, vă doresc, la ceas aniversar, să rămâneți măcar în suflete veșnic copii!

La mulți ani, copilărie!

Cu prețuire sfântă și binecuvântare,

Vă îmbrățișează al vostru de tot binele rugător,

CALINIC,

Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților”


Intră acum și în grupul de