IPS Calinic răspuns privind siguranța alimentației BIO/ECO: Dacă doriți să fiți sigur pe ceea ce mâncați, cultivați-vă pământul


Intră acum și în grupul de

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a abordat subiectul alimentației BIO/ECO și implicarea Bisericii Ortodoxe Române în promovarea acestor produse.

Un credincios a întrebat dacă Biserica Ortodoxă Română ar trebui să se implice mai mult în promovarea produselor BIO/ECO, având în vedere numărul crescut de tineri bolnavi de cancer, și dacă aceste produse sunt cu adevărat sănătoase. De asemenea, el a menționat prezența etichetei KOSHER pe unele produse BIO/ECO și a cerut părerea Arhiepiscopului despre acest aspect.

„Mi-am dorit de ceva vreme să vă pun câteva întrebări legate de vorbele spuse de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în anumite predici legate de alimentația Eco/Bio a românilor: Părinte Arhiepiscop, credeți din punctul dumneavoastră de vedere că Biserica Ortodoxă Română ar trebui prin ierarhii/preoții săi să se implice mai mult în promovarea acestor produse BIO/ECO cumpărate de regulă de români din Supermarket-uri/Hypermarket-uri având în vedere numărul exagerat de tineri bolnavi de cancer? Credeți cu adevărat că pe aceste produse alimentare unde se scrie că sunt BIO/ECO ar fi 100 % sănătoase? Pe unele din aceste produse BIO/ECO se regăsește scris numele KOSHER destinat în special evreilor! Ce părere aveți despre asta?”, a întrebat credinciosul.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic a răspuns că „afirmația Părintelui Patriarh nu are nevoie de explicații”.

„Așadar, dacă doriți să fiți sigur pe ceea ce mâncați, cultivați-vă pământul; desigur, dacă îl aveți”, a transmis IPS Calinic, lăsând să se înțeleagă că educația alimentară și sănătatea sunt responsabilități individuale, iar certitudinea provine din surse proprii de hrană.


Intră acum și în grupul de