Flashmob la Școala Gimnazială Verești: „Plus armonie, minus violență”


Intră acum și în grupul de

În cadrul Campaniei Naționale „STOP VIOLENȚĂ în mediul școlar prin artă și mișcare”, vineri, 31 mai, de la orele 12:00, la Școala Gimnazială Verești s-a organizat un eveniment deosebit: un flashmob intitulat sugestiv „Plus armonie, minus violență”. Această activitate a avut ca scop principal formarea unor comportamente pozitive în rândul elevilor, promovând colaborarea și întrajutorarea între aceștia. Prin astfel de activități, se pune accent pe importanța educației non-formale și pe rolul esențial pe care arta și mișcarea îl pot juca în formarea caracterului și a comportamentului pozitiv în rândul tinerilor.

Coordonatoarea evenimentului a fost  dna profesoara Butnariu Elena iar sub îndrumarea sa, elevii au pregătit o activitate plină de energie și semnificație, care a atras atenția asupra importanței unui mediu școlar armonios și prietenos.

Acestui eveniment i s-au alăturat și voluntarii ONG-ului „Aripi în Europa”, din Fălticeni.  Aceștia au adus un plus de profesionalism și entuziasm, implicându-se activ în pregătirea și desfășurarea flashmob-ului. Voluntarii au demonstrat nu doar abilități excelente de organizare, dar și multă răbdare, și dedicare în lucrul cu copiii, reușind să creeze o atmosferă de colaborare, înțelegere şi toleranţă.

Flashmob-ul „Plus armonie, minus violență” a fost primit cu entuziasm de către toți participanții, elevi și profesori deopotrivă. Mesajul transmis prin intermediul acestui eveniment a fost unul clar și puternic: violența nu are loc în mediul școlar, iar prin artă și mișcare, elevii pot învăța să interacționeze într-un mod pozitiv, constructiv şi armonios.

Considerăm că astfel de inițiative sunt esențiale pentru a combate fenomenul violenței în școli și pentru a promova valori precum respectul, empatia și solidaritatea.

Aşadar, evenimentul de la Școala Gimnazială Verești a fost mai mult decât un simplu flashmob; a fost o lecție de viață pentru toți cei implicați. Elevii au avut ocazia să înțeleagă că prin gesturi mici și prin muncă în echipă pot contribui la crearea unui mediu școlar mai bun, iar dna profesoară Butnariu Elena, alături de voluntarii ONG-ului „Aripi în Europa” şi întregul colectiv didactic au demonstrat că schimbarea în bine este posibilă atunci când există voință și colaborare.


Intră acum și în grupul de