Autorul crimei de la Vicovu de Jos a fost retinut de politisti la mai putin de 24 de ore de la descoperirea faptei


Intră acum și în grupul de

Autorul oribilei crime a cărei victimă a fost găsită fără suflare în clădirea cantonului silvic de pe raza Ocolului Silvic Marginea pe parcursul zilei de luni, a fost găsit la mai puţin de 24 de ore de la descoperirea cadavrului.

Luni dimineaţă, pădurarul responsabil de cantonul silvic de pe raza Ocolului Marginea a sesizat poliţiştii că l-a găsit decedat în clădirea cantonului, pe patul din camera destinată bucătăriei, culcat pe spate, cu urme de sânge în zona gurii și nasului, pe R. Vasile, de 50 ani, din comuna Vicovu de Jos.

„În urma cercetărilor efectuate de echipa operativă sub coordonarea procurorului criminalist, s-a stabilit că victima prezenta multiple excoriaţii şi tumefacţii la nivel cranio – facial şi al gâtului, precum şi urme cu aspect de sânge sub formă de pete masive şi stropi pe obiectele de îmbrăcăminte, podea şi pereţi. Necropsia a concluzionat provizoriu că moartea a fost violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin comprimare toracică şi sugrumare”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt din cadrul Biroului de presă al IPJ Suceava, insp. Bogdana Crăciun.

„Ca urmare a activităţilor investigative şi de cercetare desfăşurate a fost identificat ca suspect de comiterea faptei un localnic de 36 de ani, crescător de animale care pe parcursul zilei de duminică a mers în vizită pe la cantonul silvic, unde, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi ca urmare a unei stări conflictuale recente, l-a agresat pe R. Vasile, provocându-i leziuni care au condus la deces”, au mai adăugat susrsele citate.

În urma probatoriului administrat, pe parcursul zilei de marţi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a emis ordonanţă de reţinere pentru comiterea infracţiunii de omor urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de