Acasă Actualitate Teapa de 2.600 de euro la o casa de schimb valutar din...

Teapa de 2.600 de euro la o casa de schimb valutar din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Casiera unei case de schimb valutar din Gura Humorului a rămas miercuri după-amiază cu o gaură în gestiune de 2.600 de euro, după ce a fost înşelată de o persoană necunoscută de sex masculin.

Tânăra angajată, de 26 de ani, şi-a dat seama de ce i s-a întâmplat de abia când a făcut casa, astfel că omul care a păcălit-o a avut timp suficient să dispară, ba mai mult, tranzacţiile s-au făcut fără să-i ceară bărbatului nici un act de identitate.



Chemaţi în ajutor, poliţiştii au demarat imediat cercetările constatându-se că autorul înşelăciunii a intrat în biroul de schimb valutar în jurul orei 15:10 şi a solicitat schimbul sumei de 5000 euro în lei. Acesta s-a adresat casierei în limba engleză, exprimându-se cu greutate. A dat casierei, pe rând, suma de 4.950 euro, în bacnote de 50, 10 şi 5 euro, iar când casiera i-a spus că lipsesc 50 euro acesta a solicitat banii, i-a tras înspre el cu sertarul mobil. Şi-a însuşit parte din ei pe care i-a băgat în buzunarul pantalonilor cu mâna stângă, iar cu mâna dreaptă a scos din buzunar 50 euro în bacnote de 5 euro pe care i-a pus în sertarul mobil şi l-a împins casierei.

„Tânăra a luat banii, nu i-a mai numărat şi a înmânat persoanei respective contravaloarea în lei a sumei de 5000 euro, fără a solicita actul de identitate a persoanei respective şi a emite documentul de schimb valutar. Imediat după efectuarea schimbului, în punctul de lucru a intrat un alt bărbat care a solicitat schimbul sumei de 50 euro, schimb care s-a efectuat tot fără solicitarea documentelor de identitate”, ne-a declarat insp. Bogdana Crăciun din cadrul IPJ Suceava.

Când a verificat însă încasările, casiera şi-a pus mâinile în cap, după ce şi-a dat seama că a fost înşelată cu suma de 2.600 de euro. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în vederea identificării autorului.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version