Puternic incendiu în orașul Vicovu de Sus izbucnit de la un cablu electric ros de șoareci


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus și ai Detașamentului de pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență (SVSU) Vicovu de Sus, Bilca și Straja, au intervenit, luni dimineața, cu șase autospeciale de stingere și un echipaj de prim ajutor SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din orașul Vicovu de Sus.

Incendiul a fost anunțat la ora 3:12, iar la sosirea echipajelor, ardeau generalizat două anexe gospodărești, dar și acoperișul locuinței, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de aproape trei ore.

În flăcări au ars depozitul de furaje, bucătăria de vară și acoperișul casei, pe o suprafață totală de aproximativ 130 de metri pătrați. A mai ars fațada locuinței pe o laterală și s-au degradat pereții casei și ai bucătăriei de vară.

Incendiul a izbucnit din depozitul de furaje, iar cauza probabilă a fost un scurtcircuit, produs la un cablu electric deteriorat de acțiunea unor rozătoare.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și gospodăriile învecinate, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de