Trei perchezitii domiciliare pentru 2.200 de pachete de tigari


Intră acum și în grupul de

Conform unui comunicat de presă remis pe adresa redacţiei noastre de către IPJ Suceava, pe parcursul zilei de luni, “în urma activităților întreprinse la nivelul Poliției Municipiului Vatra Dornei, prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, s-au solicitat și obținut 3 autorizații de percheziție domiciliară, două pe raza municipiului Vatra Dornei și una pe raza comunei Dorna Arini, sat Ortoaia”.

Din păcate, în locul descoperirii unei reţele de traficanţi de ţigări de contrabandă, organele de anchetă au găsit doar 2.200 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană ascunse în casa unei femei din satul Ortoaia.

“În urma percheziției efectuate, a fost identificată cantitatea de 2.200 pachete de țigări. Din acestea, 2.000 pachete de proveniență Ucraina, au fost găsite într-o cameră și erau ambalate în folie neagră, în baxuri de 500 de pachete fiecare, într-un aragaz au fost găsite 50 de pachete de țigări, fără timbru de proveniență, iar într-o anexă gospodărească (grajd) a fost găsită cantitatea de 150 pachete de țigări, tot de proveniență Ucraina. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că țigările au fost depozitate în noaptea de 24/25.07.2011 de către fiul proprietarei, de 42 ani din municipiul Vatra Dornei”, se mai specifică în comunicat.

Cu ocazia audierii, bărbatul a declarat că țigările i-au fost aduse direct la domiciliul mamei sale, de către un cetățean cu un autoturism, înmatriculat în Republica Moldova.

Valoarea prejudiciului stabilit de A.N.A.F. – Autoritatea Națională a Vămilor este de 25.166 lei, în cauză întocmindu-se dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă cu țigări, iar față de suspectul de 42 de ani s-a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, în baza căreia fost introdus în arestul I.P.J Suceava, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de