Flutur vrea bani pentru comunitatile locale de la regiile nationale (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Gheorghe Flutur, care este al doilea om în PDL ca funcţie politică, a anunţat, marţi, că va face demersurile necesare pentru modificarea legislaţiei astfel încât regiile autonome care exploatează resurele naturale ale diverselor comunităţi din ţară să plătească cel puţin 50 % din redevenţă către bugetele locale.

Flutur a spus, într-o conferinţă de presă, că va încerca schimbarea legii privind redevenţa, astfel încât la bugetele locale să revină o sumă cât mai mare de bani de pe urma exploatării diverselor resurse naturale aflate pe raza administrativ-teritorială a unităţii administrative respective. „Eu aş fi de acord ca până la 50 % din redevenţă să fie plătită către bugetul local. Nu poţi da localităţilor şcoli şi spitale, dar să nu le dai nici o posibilitate să le întreţină”, a mai spus Flutur.

El consideră că acesta ar fi un prim pas înspre mult râvnita descentralizare administrativă şi că se impune cu caracter de urgenţă. „Nu mi se pare corect şi nici normal ca o comunitate locală să nu aibă parte defel de resursele pe care le are. Nu e firesc”, a mai spus Gheorghe Flutur.

El a menţionat că nu se va discuta despre un anume fel de resursă naturală, ci că este vorba despre toate, apă minerală, sare, minereuri sau păduri.

Reamintim că în urmă cu două săptămâni, şeful Regiei Naţionale a Pădurii, Valerian Solovăstru, a anunţat că banii proveniţi din exploatarea pădurilor, efectuată de Direcţia Silvică Suceava, acoperă cheltuielile a mai bine de trei sferturi din direcţiile silvice din ţară. Asta fără ca judeţul Suceava să beneficieze de un statut aparte în privinţa tratamentului financiar.


Intră acum și în grupul de