Bărbat din Volovăț înșelat cu 35.000 de euro la o tranzacție auto: Presupusul cumpărător a fost reținut de Poliție


Intră acum și în grupul de

La data de 3 iulie 2024, ora 15:00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au fost sesizați prin plângere de către un bărbat de 45 de ani din comuna Volovăț despre faptul că a fost înșelat la o tranzacție auto de către un bărbat aparent din municipiul Botoșani.

Polițiștii au constituit de îndată o echipă operativă de cercetare și au stabilit că partea vătămată locuiește în comuna Volovăț, iar cu aproximativ o săptămână în urmă, bărbatul a hotărât să scoată la vânzare autoturismul personal în valoare de circa 35.000 de euro, postând un anunț pe un site de specialitate. Ulterior, la 2 iulie 2024, a fost contactat telefonic de către un bărbat interesat de autoturism. Cele două persoane au convenit să se întâlnească la Volovăț.

La domiciliul vânzătorului s-a prezentat bărbatul cu care discutase în prealabil, căruia i-a prezentat autoturismul. După purtarea unor discuții, au ajuns la o înțelegere, iar partea proprietarul mașinii a fost de acord să vândă autoturismul pentru suma de 35.000 de euro. Cei doi au încheiat un contract de vânzare-cumpărare la un birou de acte din municipiul Rădăuți, unde partea vătămată a aflat și presupusa identitate a cumpărătorului, respectiv un bărbat de 42 de ani din municipiul Botoșani.

Ulterior semnării contractului, presupusul cumpărător a efectuat o plată aparentă printr-o aplicație bancară, arătându-i vânzătorului o captură de ecran pe telefonul mobil, suma urmând să fie virată în zilele de 3 sau 4 iulie 2024. Cu toate acestea, banii nu au fost virați.

Activitățile investigative au stabilit că persoana în cauză este suspectă de săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune prin acest mod de operare, astfel încât s-a organizat prinderea în flagrant. La data de 3 iulie 2024, în jurul orei 19:30, polițiștii au reușit să-l prindă în flagrant pe presupusul cumpărător, care s-a dovedit a fi un bărbat de 43 de ani din municipiul București. Acesta a fost legitimat de polițiști și preluat în custodie, fiind condus pentru cercetări la sediul Poliției Municipiului Rădăuți.

În urma administrării materialului probator, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de bărbatul de 43 de ani din municipiul București. Autoturismul aparținând părții vătămate a fost recuperat și predat proprietarului.

În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de „înșelăciune”, iar cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.


Intră acum și în grupul de