Suceava ar putea avea un nou punct functional de trecere a frontierei cu Ucraina (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Punctul de trecere al frontierei de la Izvoarele Sucevei ar putea fi deschis în perioada următoare dacă autorităţile ucraine reuşesc să facă o legătură rutieră cu el. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, la Câmpulung Moldovenesc, unde a participat la deschiderea celei de a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „întâlniri Bucovinene” că Autoritatea Naţională a Vămilor a început procedurile pentru redeschiderea acestui punct de trecere a frontierei cu Ucraina.

Flutur a spus că în cursul zilei de miercuri, reprezentanţii autorităţilor vamale din România şi Ucraina au avut o întâlnire la Cernăuţi, acolo unde a fost prezent şi vicepreşedintele CJ, Daniel Cadariu, ocazie cu care s-a solicitat conducerii Autorităţii Naţionale a Vămilor din România deschiderea punctului de trecere a frontierei cu Ucraina asta şi ca urmare a faptului că 2012 va fi un an aglomerat la vămile cu Ucraina din cauza Campionatului European de Fotbal găzduit de ţara vecină.

Preşedintele CJ a ţinut să amintească faptul că există o finanţare din fonduri transfrontaliere în vederea modernizării drumului care face legătura între comuna Izvoarele Sucevei şi punctul de trecere a frontierei.

„Noi am făcut eforturi să asfaltăm drumul dintre Câmpulung Moldovenesc – Pojorâta – Fundu Moldovei – Breaza – Moldova Suliţa până aproape de Izvoarele Sucevei, iar cu acest proiect ajungem până aproape de frontieră. Interesul este să deschidem un punct de frontieră. Am cerut şi părţii ucrainene să vină cu un drum modernizat pentru a face legătura cu regiunea Cernăuţi, foarte aproape de Izvoarele Sucevei, şi în continuare spre Transcarpatia”, a spus şeful executivului judeţean sucevean.

Din perspectiva lui Gheorghe Flutur, deschiderea PTF Izvoarele Sucevei ar însemna si intensificarea relaţiilor economice, turistice şi comerciale cu Ucraina.


Intră acum și în grupul de