Doua case in constructie din cartierul Burdujeni, calcate de hoti


Intră acum și în grupul de

Două case aflate încă în construcţie în zona “Lanişte” din cartierul Burdujeni au devenit locul preferat de spargere a patru persoane de sex masculin, trei din municipiul reşedinţă de judeţ şi una din localitatea Salcea, judeţul Suceava.

Spargerile au început după ce una dintre ele, în vârstă de 33 de ani fusese angajată de una dintre părţile vătămate, să o ajute la ridicarea casei, tatonând terenul şi beneficiind şi de o cheie de acces în locuinţă.

Conform datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă al IPJ Suceava, prima spargere a fost dată după ce tânărul zidar a văzut în timpul lucrului că victima a depozitat mai multe cutii cu încălțăminte, pe care le comercializa, în interiorul casei. Odată cu lăsarea întunericului, a chemat în ajutor trei cunoscuţi cu care au sustras 23 perechi pantofi bărbătești și 23 perechi cizme, le-au încărcat într-un taxi şi mai apoi le-au și vândut unui bărbat de 48 ani, din oraşul Salcea.

A doua spargere a avut loc în seara următoare din casa unui vecin cu prima victimă. De aici, spărgătorii au plecat cu o plasmă pe care au vândut-o tot aceluiaşi cumpărător din Salcea pentru 2.100 lei.

“Banii obținuți au fost împărțiți între cei patru suspecţi și cheltuiți ulterior. Totuşi bunurile au fost recuperate și restituite părților vătămate, mai puțin două perechi de pantofi și 11 perechi de cizme, care nu au fost încă găsite iar în baza materialului probator administrat în cauza, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de cei patru suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat urmând a fi prezentaţi în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă”, ne-a mai declarat insp. Bogdana Crăciun din cadrul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de