Avansari in grad la expirarea stagiului minim pentru jandarmii si pompierii suceveni


Intră acum și în grupul de

De Ziua Imnului Naţional, serbată vineri, 29 iulie, la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava şi la sediile subunităţilor din localităţile Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi, Gura Humorului şi Fălticeni, s-au desfăşurat ceremoniale militare şi religioase organizate cu ocazia înaintării în gradul următor, la termen.

Conform datelor obţinute de la purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava, Bogdan Cornaci, este vorba despre un număr de 106 lucrători ai unităţii, care au îndeplinit condiţiile prevăzute de legea privind statutul cadrelor militare.

Astfel în gradul de locotenent colonel au fost avansaţi 2 ofiţeri, în gradul de maior 3 ofiţeri, în gradul de plutonier adjutant şef 4 subofiţeri iar în gradul de plutonier adjutant 1 subofiţer. În acelaşi timp, în gradul de plutonier major au fost avansaţi 27 de subofiţeri, iar în gradul de plutonier 69 de subofiţeri.

“Festivitatea a debutat cu prezentarea Ordinului Ministrului Administraţiei şi Internelor de înaintare în grad a ofiţerilor şi a Ordinului inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava pentru înaintarea în grad a subofiţerilor, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade. După oficierea unei slujbe religioase de către preotul militar şi felicitarea ofiţerilor şi subofiţerilor, activitatea s-a finalizat prin intonarea Imnului Naţional al României”, a mai declarat Bogdan Cornaci.

O ceremonie asemănătoare a avut loc şi în rândul angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava. Conducerea unităţii a organizat o manifestare în cadrul căreia au fost avansaţi în grad, la termen, 298 de militari, dintre care, şapte ofiţeri (cinci la gradul de colonel şi doi la gradul de locotenent) şi 291 de subofiţeri.


Intră acum și în grupul de