IMM-urile si Spitalele tintele de finantare ale Ministerului Comunicatiilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), Valerian Vreme, prezent la Suceava a anunţat că ministerul pe care-l conduce se poate lăuda că e pe punctul de a finaliza semnarea contractelor pentru proiectele care au fost deja depuse şi că se aşteaptă ca anul 2012 să fie unul „al absorbţiei masive de fonduri”.

Ministrul, care a fost prezent duminică la Suceava la invitaţia deputatului PDL, Sanda Maria Ardeleanu a spus într-o conferinţă de presă că până la finele anului „vreau să semnez absolut toate contractele, să putem spune că avem 100 % contractat din ce a fost alocat prin ciclul de finanţare”.

Valerian Vreme a declarat că un număr de 27 de firme din Suceava vor primi câte 25.000 de euro (partea de contribuţie proprie a IMM-urilor fiind de doar 10 %) ceea ce situează localitatea la capitolul succese ptr IMM.

„Din Suceava sunt 27 de proiecte care vor primi bani atât pentru dotarea cu calculatoare, soft de bază dar şi acces la internet timp de trei ani. Din punctul meu de vedere este un program care a mers în sprijinul mediului de afaceri”, a ţinut să sublinieze şeful MCSI.

Spitalele din Humor şi Câmpulung Moldovenesc aşteaptă semnatura ministrului comunicaţiilor

Deputatul PDL Suceava, Dan Gabriel Gospodaru a spus la rândul său, în aceeaşi conferinţă de presă că în colegiul 10, al cărui reprezentant este în Parlamentul României sunt depuse deja două proiecte care vizează informatizarea spitalelor din Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc.

Parlamentarul sucevean a profitat de ocazie şi i-a reamintiti ministrului de aceste două proiecte exprimându-i speranţa că vor fi semnate şi date în finanţare. „Noi am deus aceste două proiecte. Acum speram ca ele să fie eligibile”, a mai spus Dan Gabriel Gospodaru.

Ministrul Comunicaţiilor a spus că pentru proiectul cu informatizarea spitalelor din România sunt alocate peste 15 milioane de euro, bani care vor ajuta la achizitonarea de hard, soft de specialitate si instruirea personalului spitalelor pentru folosirea sistemului.


Intră acum și în grupul de