Contrabandisti depistati in trafic, prinsi de politistii de frontiera dupa o urmarire ca in filme, joi dimineata in judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Joi dimineaţă poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina nici nu se gândeau că vor avea parte de o intervenţie deosebit de dificilă în timp au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului cu ţigări.

Asta până când organele de ordine şi control au depistat în trafic un autoturism marca „ BMW”, în care se aflau două persoane, şi căruia i s-a făcut semn să tragă pe dreapta.

„Şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliţiştilor de frontieră, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea autoturismului, folosindu-se semnalele acustice şi optice de avertizare, la scurt timp reuşindu-se blocarea maşinii. În acel moment ocupanţii autovehicolului au abandonat maşina, încercând să fugă spre lunca râului Suceava” ne-a declarat comisar Ilie Poroch Seriţan purtător de cuvânt în cadrul IJPF Suceava.

Poliţiştii de frontieră s-au văzut nevoiţi să pornească la urmărirea în fugă a celor doi, în scurt timp fiind reţinuţi doi tineri cu vârstele de 28 şi 30 de ani, ambii din judeţul Suceava.

„Deoarece cele două persoane transportau în autoturism ţigări de contrabandă, s-a luat măsura conducerii acestora şi a autoturismului la sediul Sectorului P.F. Brodina, unde în urma inventarierii a fost descoperită cantitatea de 7.980 pachete de ţigări, marca „Doina”, de provenienţă Republica Moldova” a mai adăugat Ilie Poroch.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 72.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni, iar autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, cei doi tineri alegându-se cu dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.


Intră acum și în grupul de