Nechifor ii cere lui Flutur să nu isi bage „coada” in masura 3.2.2D (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a acuzat PDL că-şi „bagă coada” în finanţările UE pentru proiectele destinate refacerii infrastructurii rurale afectate de inundaţii. Deputatul sucevean a adus aceste acuzaţii după ce a fost prelungit nejustificat termenul de depunere a dosarelor pe măsura 3.2.2 D, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurarlă (PNDR).

Cătălin Nechifor a declarat într-o conferinţă de presă că PDL a decis unilateral prelungirea nejustificată a termenului de depunere de dosare pe măsura 3.2.2. D din PNDR, pentru obţinerea de finanţare nerambursabilă pentru refacerea infrastructurii afectate de dezastre naturale în mediul rural. „Acest guvern nu înţelege că trebuie să respecte termenele, ca proiectele să fie evaluate cât mai repede, iar banii să fie folosiţi”, aprecizat Nechifor.

Liderul judeţean al PSD Suceava consideră că amânarea termenului de depunere a acestor proiecte este determinat de un calcul cinic al PDL, arătând că partidul de guvernământ încearcă să manipuleze în felul acesta evaluarea proiectelor astfel încât finanţarea să fie îndreptată cu preponderenţă spre localităţi cu primari PDL. „PDL îşi bagă coada în finanţări ale UE după ce fac acelaşi lucru, alocând doar localităţilor cu primari PDL fondurile guvernamentale naţionale”, a mai spus deputatul PSD.

El i-a cerut prim-vicepreşedintelui PDL, Gheorghe Flutur care conduce CJ Suceava, să lase liberă competiţia în cazul acestor proiecte care să fie gestionate corect şi absorbţia să fie accelerată şi nu întârziată. „Aceste evaluări se vor întinde pe o perioadă destul de mare, iar proiectele nu vor putea fi finanţate într-un termen scurt”, a spus Nechifor care a apreciat că, în aceste condiţii, proiectele depuse de primari din localităţi rurale vor fi finalizate după alegerile locale din 2012.

Nechifor a mai spus la final că termenul iniţial de depunere a dosarelor pentru finanţare pe măsura 3.2.2. D era 29 iulie şi că, prin decizie internă a Guvernului, acest termen a fost amânat pentru 29 august.


Intră acum și în grupul de