Trenul de Epoca „Pelerin in Bucovina” a plecat din gara Burdujeni in prima sa cursa in judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un tren de epocă tractat de cea mai veche locomotivă cu aburi din ţară, aflat in foarte bună stare de funcţionare şi având în componenţă patru vagoane construite în jurul anului 1900 a fost dat în folosinţă, în cursul zilei de joi pentru a face traseul Suceava-Cacica si retur.

Trenul, care a atras privirile tuturor celor prezenţi în gara Burdujeni din municipiul Suceava urmează ca de luni, să circule regulat spre localităţile Vatra Moldoviţei, Cacica şi Putna, fiind parte integrantă din proiectul „Pelerin în Bucovina”

Trenul a plecat în prima sa cursă avându-i drept pasageri „de lux” pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur şi pe primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu.

Directorul CFR Călători Iaşi, Constantin Axinia, prezent şi el la această acţiune, a precizat că trenul este tractat de cea mai veche locomotivă cu aburi în funcţiune din ţară şi are în componenţă vagoane construite la sfârşitul secolului XIX, începutul secolului XX. Vagoanele respective erau de clasa 1, 2 si chiar a 3-a si exista in componenţa garniturii de tren si un vagon de tip salon si unul pentru postă.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că, de luni, trenul va pleca regulat în curse spre Vatra Moldoviţei, Cacica şi Putna în cadrul proiectului Pelerin în Bucovina, iar în funcţie de succesul acestuia, este posibil ca trenul să rămână în zonă urmând să devină un tren turistic.

Preţul biletelor pentru călătoria cu acest tren nu a fost încă stabilit.
Pelerin in Bucovina este un program turistic iniţiat de Consiliul Judeţean Suceava şi presupune un pelerinaj în perioada 15 iulie – 15 august de la Viena în Bucovina, cu prilejul sărbătorii religioase Adormirea Maicii Domnului, fiind sprijinit şi de autorităţile austriece.

Proiectul Pelerin a fost lansat în 15 iulie la Viena când un grup de ciclişti a plecat spre Bucovina având ca destinaţii Basilica Minor din Cacica, mănăstirea Putna şi biserica Hagigadar din Suceava, toate trei având hramul Adormirea Maicii Domnului, în 15 august.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, se asteaptă ca acest proiect sa fie de mare perspectivă, urmând ca din toamna acestui an să fie combinat cu programul “Rute culturale europene”, una dintre acestea fiind spre mănăstirile cu frescă exterioară din Bucovina.


Intră acum și în grupul de