Accident in lant provocat de un sofer din judetul Botosani


Intră acum și în grupul de

Un şofer de 46 de ani din oraşul Săveni, judeţul Botoşani, va fi nevoit să scoată bani grei din buzunar pentru că a apăsat prea mult pedala de acceleraţie ocupandu-se în acelaşi timp şi cu alte lucruri decât cu şofatul în timp ce se afla la volanul autoturismului proprietate personala.

Conform datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă al IPJ Suceava, accidentul rutier, provocat de botoşănean, a avut loc pe parcursul zilei de miercuri, în jurul orelor 15:10 în localitatea Păltinoasa, pe DN 17, la trecerea la nivel cu calea ferată din apropierea Bisericii Catolice.

„Conducătorul auto a apăsat prea mult pedala de acceleraţie având concomitent preocupări de natură a-i distrage în mod periculos atenţia în timpul mersului, nemaifiind atent la direcţia de mers, intrând în coliziune faţă-spate, în lanţ, cu autoturismul condus de o persoană de 30 ani, din municipiul Suceava, care a fost proiectată către înainte în autoturismul condus de un bărbat de 33 ani, din comuna Păltinoasa, care, la rândul ei, a fost proiectată către înainte în autoturismul condus de un şofer de 51 ani, din comuna Izvoarele Sucevei, toate cele trei autovehicule fiind oprite în coloană la trecerea la nivel la calea ferată” se transmite în comunicat.

Mai mult, în urma impactului a rezultat vătămarea corporală a unui copil de 11 ani, din municipiul Hunedoara, pasager într-una dintre maşinile lovite, care a fost transportat mai întâi la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde în urma acordării îngrijirilor medicale, a fost transportat la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru a fi supus unor investigaţii medicale mai amănunţite.

Chiar dacă pentru nici unul dintre şoferii implicaţi în accident alcooltestul nu a indicat mai mult de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat şoferul botoşănean va face multe calcule financiare de acum încolo până achită pagubele provocate.


Intră acum și în grupul de