Varujan Vosganian vine la Tabara de vara a armenilor. Vezi aici cand si unde va avea loc


Intră acum și în grupul de

Complexul mănăstiresc fortificat “Zamca”, Biserica armenească cu hramul “Sfântul Auxentie” din incintă, va găzdui, în perioada 11-15 august a.c. tabăra de vară a tinerilor de etnie armeană cu vârste cuprinse între 15 şi 35 de ani, suită de manifestări ce vor aborda tematici interesante despre Biserica Apostolică Armeană sau Lusarvorkiană (de la Sfântul Grigorie Luminătorul sau Lusavorich, n.a.), Genocidul turcesc împotriva armenilor de la 1915, lecţii de limbă armeană, proiecţii de filme şi multe alte aspecte edite sau inedite ce ţin de cultura, religia şi istoria acestui neam străvechi despre a cărui teritoriu caucazian se face adeseori referire în cărţile Vechiului Testament şi alte surse antice.

Nu vor lipsi focurile de tabără tradiţionale şi nici muzica şi voia bună. Această tabără se subînscrie recentului mesaj al Î.P.S. Datev Hagopian, arhipăstorul comunităţii armeneşti din România cu îndemnul: “Voi sunteţi aceia care veţi făuri viitorul armenilor şi a comunităţii armene din România”.

În mijlocul participanţilor se va afla, ca de fiecare dată, şi senatorul liberal Varujan Vosganian, care este în acelaşi timp şi preşedintele Uniunii Armenilor din România. Tabăra tineretului surprinde şi sărbătoarea “Adormirii Maicii Domnului” (15 august) care are o semnificaţie deosebită în Biserica Armeană.


Intră acum și în grupul de