Peste 230.000 de lei datoreaza a firma de termopane din Cornu Luncii statului roman


Intră acum și în grupul de

O firma din Cornu Luncii, care produce si montează termopane are de dat socoteala după ce administratorul acesteia nu a declarat venituri realizate în valoare de aproximativ 800.000 de lei şi în felul acesta a prejudiciat statul român cu sume importante de bani.

Conform unui comunicat de presă oferit de şeful Gărzii Financiare Suceava, Ionuţ Vartic, în cursul lunii iulie 2011 comisarii financiari au verificat activitatea firmei din Cornu Luncii în perioada ianuarie 2005 – decembrie 2010 şi au descoperit că firma a confecţionat şi montat tâmplărie din PVC către diverşi beneficiari persoane fizice şi juridice, însă nu a înregistrat în contabilitate veniturile obţinute şi nu a declarat impozitele şi taxele aferente. Valoarea totală a tranzacţiilor neînregistrate în contabilitate în perioada 2005 – 2010 a fost de 781.065 lei.

De asemenea, în anul 2010 societatea a comercializat şi 2 autoturisme în valoare totală de 24.395 lei, fără a înregistra această sumă în contabilitate. „Administratorul societăţii a refuzat în mod intenţionat să prezinte documentele de evidenţă contabilă, motivând că societatea este radiată, afirmaţie neadevărată, firma fiind doar în procedură de insolvenţă. Conform datelor existente la Oficiul Registrului Comerţului Suceava şi la dosarul fiscal, societatea nu a depus bilanţurile contabile aferente anilor 2006 – 2009 şi nici declaraţii de impozite şi taxe pe anul 2010”, a mai precizat Ionuţ Vartic.

Comisarul şef al Gărzii Financiare Suceava susţine că prin acţiunile administratorului firmei, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 235.000 de lei, 125.000 de lei fiind impozitul pe profit, iar restul valoarea TVA.


Intră acum și în grupul de