Doua incendieri in plina noapte la Voitinel si Liteni, judetul Suceava. Cercetarile au fost preluate de politisti


Intră acum și în grupul de

Două incendii izbucnite în plină noapte „au pus pe jar” la propriu două familii din localităţile Voitinel şi Liteni, judeţul Suceava, la primele ore ale zilei de sâmbătă după ce focul le-a cuprins gospodăriile.

Primul incident a fost semnalat în satul Rotunda, oraşul Liteni unde în jurul orei 02:00 flăcări de peste patru metri înălţime luminau totul în jur după ce trei stoguri de fân ardeau ca o torţă.

Conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt din cadrul ISU Suceava, plt.maj. Alin Găleată, „trei ore le-au trebuit pompierilor să stângă incendiul care a mistuit aproximativ şapte tone de furaje şi să salveze alte patru stoguri de fân aflate în imediata apropiere”.

A doua alarmă a fost dată în jurul orei 04:20 când Garda de intervenţie Vicovu de Sus şi Detaşamentul de pompieri Rădăuţi au intervenit, cu patru autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit în comuna Voitinel.

La sosirea militarilor, ardea o magazie, construită din BCA, cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la restul gospodăriei şi la locuinţele învecinate.

În urma cercetărilor efectuate de specialişti la faţa locului a rezultat că ambele incendii au avut drept cauză folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul aşa că cercetările au fost preluate de către poliţişti pentru a stabili cine sunt autorii şi motivele incendierilor.


Intră acum și în grupul de