Gheorghe Flutur, puternic impresionat de Festivalul de Arta Medievala, editia 2011


Intră acum și în grupul de

Autorităţile judeţene au ajuns la concluzia că în Cetatea de Scaun a Sucevei vor trebui organizate manifestări cu caracter permanent care sa atraga turistii şi locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ.

Conducerea Consiliului Judeţean Suceava a fost prezentă la Festivalul de Artă Medievală încă de la primele „salve de tun”, şeful executivului judeţean sucevean fiind prezent chiar de la deschiderea oficiala a evenimentului care s-a constituit în principala atracţie cultural-artistică a judeţului săptămâna trecută.

La finalul ediţiei din acest an Gheorghe Flutur şi vicepreşedintele CJ, Vasile Ilie au vizitat cetatea Sucevei în calitate de simpli turişti şi au discutat cu expozanţii despre costumele prezentate.

Cei doi au probat costume, coifuri, scuturi, divrese armuri dar şi armele aflate la acea oră în cetate şi au asistat la spectacolele care se desfîşurau la acel moment.

Concluzia a fost că după finallizarea restaurării Cetăţii de Scaun a Sucevei va trebui realizat un program special cu manifestări de genul festivalului, poate nu de anbergură asemanătoare, dar cu caracter permanent.

În acest an la Festival au putut fi urmariti la lucru actori ambulanţi, păpuşari şi cascadori care au oferit publicului turniruri medievale între cavaleri, spectacole cu foc, dansuri, cântece medievale şi şcoli de lupte.


Intră acum și în grupul de