Acasă Actualitate 14 strazi din Suceava vor fi reabilitate cu 28,5 milioane lei. Afla...

14 strazi din Suceava vor fi reabilitate cu 28,5 milioane lei. Afla de aici cine a castigat licitatia de executare a lucrarilor


Intră acum și în grupul de

Licitaţia electronică pentru reabilitarea a 14 străzi din municipiul reşedinţă de judeţ printr-un proiect cu finanţare asigurată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional a fost câştigată de asocierea de firme sucevene ConBucovina, Flor Construct, Cominco şi Symmetrica, a anunţat miercuri, primarului Sucevei, Ion Lungu.

Potrivit edilului-şef sucevean, această asociere a avut preţul cel mai mic, 28,5 milioane de lei fără TVA, celelalte asocieri având oferte de 29 de milioane de lei şi respectiv 30 de milioane de lei, fără TVA.



Lungu a arătat că preţul cu care s-a câştigat licitaţia reprezintă 57,64 la sută din valoarea estimată a lucrărilor şi că aşteaptă ca firmele care au câştigat să prezinte oferta detaliată. „Nu văd de unde pot reduce cheltuielile. Din cheltuielile generale, din profit. Noi vom supraveghea să facă lucrări de calitate. Sacrificând profitul sper să facă lucrări de calitate”, a spus Lungu.

Primarul a adăugat că speră ca în următoarele două luni, cât vremea permite, constructorul selectat să lucreze întrucât s-a pierdut mult timp cu procedurile de licitaţie care a fost contestată de mai multe ori.

Procedurile de licitaţie au fost iniţiate din ianuarie 2011, iar în luna aprilie, rezultatul a fost contestat, aceasta fiind apoi reluată. „Am pierdut mult timp cu această licitaţie şi sper că vom recupera dacă va fi un ritm susţinut al lucrărilor”, a spus Lungu.

Acest proiect, care prevede reabilitarea unui număr de 14 străzi şi modernizarea Parcului Şipote, face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului, care conţine cinci proiecte finanţate prin POR cu 28,8 milioane de euro.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version