Un carutas mort si un altul accidentat grav, intr-o singura zi in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Luni s-a dovedit a fi o zi neagră pentru conducătorii de atelaje hipo în judeţul Suceava, după ce un căruţaş a fost accidentat grav, iar altul a murit pe patul de spital la distanţă de câteva ore.

Primul incident s-a înregistrat, în jurul orei 11:00, în interiorul localităţii Preuteşti, conform datelor oferite de Biroul de presă al IPJ Suceava, fiind vorba despre un localnic de 52 de ani, în timp ce se deplasa pe DJ 208.

„În timp ce conducea faetonul proprietate personală, din motive necunoscute, calul s-a speriat, iar bărbatul a căzut din atelajul hipo rezultând vătămarea sa corporală gravă. La testarea cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp.princ. Alin Botezatu.

Câteva ore mai târziu, un alt incident asemănător a avut loc pe DN 2, la km 423+250 m, în afara localităţii Cumpărătura, comuna Bosanci. Aici, victima este un bărbat de 84 ani, din comună, care tot din cauza faptului că la un moment dat calul s-a speriat, a ieşit cu atelajul hipo în afara părţii carosabile s-a dezechilibrat şi a căzut din faeton, rezultând vătămarea corporală gravă a căruţaşului.

Vârsta înaintată şi rănile suferite au făcut ca din păcate, câteva minute mai târziu, omul să se stingă din viaţă pe patul de spital.


Intră acum și în grupul de