Refacerea iluminatului public din municipiul Suceava merge incet, dar sigur (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Unul dintre proiectele aflate în plină derulare pe raza municipiului reşedinţă de judeţ şi care se bucură de finanţare europeană, până acum, este şi cel de refacere a sistemului de iluminat public stradal pe întreaga lungime a principalei artere de circulaţie sucevene.

Dacă până nu demult conducerea societăţii care se ocupă de derularea proiectului tot amâna data la care vor ajunge noii stâlpi italieni în oraş, în cadrul ultimului comandament, organizat la sediul municipalităţii marţi dimineaţă, aceasta l-a anunţat pe şeful administraţiei publice locale, Ion Lungu, că toţi stâlpii comandaţi au ajuns în Suceava.

Din păcate, montarea acestora este destul de dificilă, pe parcursul a unei săptămâni fiind amplasaţi doar zece stâlpi.

„Cu toate acestea, lucrările în cadrul proiectului sunt destul de avansate şi vrem să avansăm cât mai mult posibil când şi vremea ţine cu noi”, a declarat primarul Ion Lungu, adăugând că „în ce priveşte refacerea iluminatului public în celelalte zone ale oraşului, se are în vedere obţinerea unui proiect cu bani elveţieni”.

Din păcate, o nouă problemă a apărut în derularea proiectelor, iar asta vizează rambursările financiare.

„În cursul zilei de luni, am fost la Bucureşti unde am încercat să grăbesc acordarea rambursărilor pentru proiectele ce vizează iluminatul public şi Centrul Tradiţiilor Populare deoarece s-au schimbat regulile în ce priveşte decontarea lucrărilor pe fonduri europene. Nu este plăcut atunci când regulile se schimbă în timpul jocului, dar nu avem ce face. Noi trebuia să primim prefinanţări în valoare de circa 2 milioane de euro care nu vor mai veni şi de aceea voi încerca cât pot să fac lobby la Bucureşti să vină o parte din rambursări”, a mai adăugat edilul-şef sucevean.


Intră acum și în grupul de