Neglijenta unui adolescent a lasat pe drumuri o familie din Tesna, judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 16 ani din satul Teşna, comuna Coşna din judeţul Suceava, şi-a lăsat familia fără nimic din agoniseala de o viaţă, după ce a provocat un incendiu de proporţii ce a mistuit tot ce a prins în cale.

Casa de locuit şi anexele gospodăriei s-au transformat în scrum, în câteva minute flăcările înalte de câţiva metri fiind favorizate de vânt.

Incidentul a avut loc miercuri, în jurul orei 14:00, când unul dintre copiii familiei năpăstuite, un băiat de 16 ani „s-a deplasat de la un teren fânaţ, unde lucra cu mama şi fraţii săi, până la locuinţa lor pentru a aduce o sticlă cu benzină pentru cositoare şi pentru a face un ceai la aragazul din bucătărie”, conform datelor puse la dispoziţie de IPJ Suceava.

Din păcate, la scurt timp după ce minorul a intrat în casă, vecinii au observat ieşind fum din acoperişul casei, iar din declaraţiile lor, băiatul a ieşit afară din locuinţă strigând după ajutor și prezentând arsuri pe toată suprafaţa corpului.

Îngroziţi, oamenii au sunat la 112 primii ajunşi la faţa locului fiind lucrătorii Secţiei de poliţie rurală nr.15 Vatra Dornei, aflaţi în patrulare pe raza comunei, care de altfel au coordonat şi maşinile de pompieri şi o ambulanţă până la locul incendiului.

Băiatul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat de urgenţă la Spitalul Municipal Vatra Dornei, iar în ciuda intervenţiei prompte a militarilor pompieri, gospodăria familiei s-a transformat într-un morman de cenuşă, pagubele înregistrate depăşind suma de 100.000 de lei.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că vinovat de producerea incendiului a fost chiar minorul rănit, care a lăsat aragazul aprins şi nesupravegheat.


Intră acum și în grupul de