Zmau: „Primaria nu a respectat intocmai legea urbanismului, aproape la fiecare constructie noua existand modificari ale Planului Urbanistic Zonal” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Lipsa acută a locurilor de parcare în municipiul Suceava ar putea fi ameliorată dacă la emiterea autorizaţiilor de construcţie s-ar respecta prevederile legii urbanismului, susţine preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Marius Zmău.

El a atras, joi, atenţia atât primarului Ion Lungu, cât şi membrilor comisiei de urbanism din Consiliul Local, că autorizaţiile de construcţie emise pentru blocurile noi nu prevăd suficiente locuri de parcare. „Atrag atenţia primarului Lungu că este vital pentru dezvoltarea municipiului ca legea prin care orice construcţie nouă trebuie să garanteze un număr minim de locuri de parcare egal cu numărul de apartamente construite să fie aplicată”, a spus Marius Zmău.

Potrivit liderului liberal, în alte municipii din ţară au fost stabilite reguli clare cu privire la asigurarea de spaţii de parcare pentru construcţiile noi. Zmău a precizat că unele dintre aceste reguli prevăd ca pentru o locuinţă cu o suprafaţă de maxim 100 de metri pătraţi să se asigure un loc de parcare; pentru o locuinţă cu suprafaţa construită de peste 100 mp să se asigure două locuri de parcare; iar pentru hoteluri şi clădirile pentru birouri să se asigure un loc de parcare la fiecare 60 mp ai suprafeţei desfăşurate construite.

„Din păcate în oraşul Suceava, şi aşa înghesuit de construcţii apărute peste noapte la fiecare colţ de stradă, Primăria nu a respectat întocmai legea urbanismului, aproape la fiecare construcţie nouă existând modificări ale Planului Urbanistic Zonal. În acest fel, şmecherii din imobiliare au putut să amenajeze cu până la 30% mai puţine locuri de parcare decât numărul minim impus de lege sau, mai rău, să prezinte ataşat proiectelor fel de fel de trucuri şi tertipuri legale, ca de exemplu, concesionarea pe termen scurt unor spaţii sau terenuri destinate pentru amenajare de parcări, dar care, din păcate, nu se respectă”, a declarat Marius Zmău.


Intră acum și în grupul de